Vineri, 26 septembrie, Club Wish prezinta Sistem. Sistem este o formatie neconventionala formata din sase percutionisti cu studii muzicale in percutie, cu premii internationale si o vasta experienta in domeniu. Pret intrare: baieti - 20lei, fetele intrare libera. Sambata, 27 Septembrie este o seara unica, plina de surprize si invitati, animata de trupa Wish Style Dancers. Pret intrare generala - 20Lei.


Sambata, 27 septembrie, Amster’s implineste 3 ani, asa ca toata lumea este invitata la petrecerea ce va incepe la ora 21.00. Partener: vodka Finlandia


Vineri, 26 septembrie, in Club Two va concerta Loredana, iar sambata, 27 septembrie, la pupitrul de mixaj semneaza condica DJ Silvio.


















Poze | CLASS ONE ROMANIAN GRAND PRIX 2008 | Foto
Cursa duminica 31 august 2008




























Cea mai importantă competiţie sportivă organizată în România, Class One Romanian Grand Prix, debutează, astăzi, pe Lacul Siutghiol din staţiunea Mamaia. A doua ediţie a etapei româneşti din Class One World Powerboat Championship, programată în perioada 29-31 august, va decide, ca şi anul trecut, soarta titlului european. Sosite în urmă cu două zile la Mamaia, echipele participante au făcut deja primele reglaje la motoare. Mai mult, Qatar 95 a fost mai grăbită, făcînd încă de ieri primul tur de circuit. Tot ieri, organizatorii, împreună cu primarul Radu Mazăre, au inspectat traseul la bordul ambarcaţiunilor de start. După cîteva ture de circuit cu directorul de organizare al Class One World Powerboat Championship, italianul Pasquale Sesana, la volan, conducerea ambarcaţiunii i-a fost încredinţată primarului Constanţei, un pasionat al sporturilor nautice. “Primul tur a fost mai încet pentru că am vrut să văd cum virează, apoi am ajuns la 100 de mile pe oră, ceea ce înseamnă cam 160 de kilometri pe oră, pentru că este vorba de mile terestre, ambarcaţiunile fiind construite în America. Oricum, este o senzaţie destul de dură şi dacă scoţi capul prea mult din barcă rişti să ţi se rupă părul din cap. Nu mi-aş dori neapărat să deţin personal o asemenea ambarcaţiune, întrucît nu cred că rentează să plăteşti o jumătate de milion de dolari”, a declarat Mazăre. Organizatorii au oferit şi jurnaliştilor şansa de a testa circuitul cu ambarcaţiunile de start, senzaţiile fiind unice. “Este un sentiment incredibil. Trebuie să fii atent pentru că este vorba de aproape 200 de kilometri pe oră. Trebuie să ţii cont de valuri şi de vînt dar, după ce te obişnuieşti cu ambarcaţiunea, este ca şi cum ai conduce o maşină de curse foarte rapidă”, a declarat unul dintre piloţii ambarcaţiunii de start.

Celelalte nouă ambarcaţiuni participante la cursă vor urma astăzi exemplul celor de la Qatar 95 şi vor fi lansate la apă, cu ajutorul celor două macarale de 90, respectiv 70 de tone, pentru primele antrenamente. După ce vor testa, în premieră, noul circuit, adus de organizatori mult mai aproape de mal, cele zece ambarcaţiuni vor participa, începînd cu ora 17.30, la o spectaculoasă paradă prin Constanţa şi staţiunea Mamaia, urmată de prezentarea echipelor pe scena din piaţeta Cazino din staţiunea Mamaia.



Program Class One Romanian Grand Prix Mamaia 2008

vineri - 29 august 2008 - Antrenamentul oficial - Ambarcatiunile sunt lansate la apa cu cele 2 macarale de 90 respectiv 70 de tone, urmand o sesiune de antrenament de 2 ore
- Parada ambarcaţiunilor pe străzile Constanței
- Prezentarea echipelor pe scena din Piațeta Cazino Mamaia
- Petrecerea de bun venit

Sambata - 30 august 2008
- Antrenament pentru Pole Position - Reglaje la motor, schimburi de elice, lansare la apă si pana la 9 tururi de circuit - totul pentru pregatirea pole position-ului
- Demonstratii si spectacole pe apa si in aer
- Pole Position - Sesiunea de calificari dureaza 90 min. fiecare ambarcatiune fiind obligată sa execute minim 2 tururi de circuit, dar nu mai mult de 4.

Duminică - 31 august 2008
- Antrenament pentru cursă - Ultima ocazie pentru a testa ambarcațiunile inaintea cursei
- Demonstrații si spectacole pe apa si in aer
- Romanian Grand Prix - CURSA
- Decernarea premiilor – Piateta Cazino Mamaia
- Petrecerea de rămas bun



Class One Romanian Grand Prix, cel mai important eveniment sportiv organizat în România, a intrat pe ultima sută de metri înaintea desfăşurării celei de-a doua ediţii de la Constanţa, programată în perioada 29-31 august, pe Lacul Siutghiol din Mamaia. După ce sîmbătă au sosit în oraşul de la ţărmul mării primele ambarcaţiuni de cursă, Qatar 96 şi Jotun 90, ieri a început “avalanşa” ambarcaţiunilor de milioane de euro care se vor lupta pentru victorie la Mamaia. Caravana a fost deschisă în cursul după-amiezii de celelalte ambarcaţiuni ale Qatar Team, Qatar 95 şi Qatar 9, ambele fiind “garate” la cartierul general al Class One World Powerboat Championship, pe malul lacului, în dreptul Hotelului “Rex”. În plus, au sosit şi primii piloţi veniţi să se acomodeze cu atmosfera. Astfel, Nicola Giorgio, copilot de la Giorgi Offshore Racing Team, cei doi fraţi, Matteo şi Luca Nicolini, copiloţi la Qatar 95, respectiv Qatar 9, au inspectat deja zona de concurs, declarîndu-se încîntaţi de îmbunătăţirile aduse de organizatori. “A fost un drum lung, dar fără probleme, şi bărcile au ajuns la timp. La Mamaia este unul dintre cele mai bune circuite şi vom avea ocazia să testăm şi un motor bun. Sper să facem o cursă bună. În privinţa luptei pentru titlul european, Victory 1 este favorită, dar se poate întîmpla orice”, a declarat Luca Nicolini. Aseară au mai sosit la Mamaia şi Seveneleven 18, Foresti & Suardi, precum şi marea favorită, Victory 1, alături de cealaltă ambarcaţiune a Victory Team, Victory 7. Pînă în această seară vor fi prezente la Mamaia toate cele zece ambarcaţiuni participante, dar şi piloţii şi copiloţii lor, inclusiv şeicul Hassan bin Jabor Al-Thani.

Sesana vrea echipă din România în Class One

În paralel cu sosirea participanţilor la cursă, organizatorii s-au ocupat şi de amenajarea zonei de concurs, lucrările fiind într-un stadiu avansat. “Pontonul de la care se va face intrarea şi ieşirea ambarcaţiunilor pe lac, în lungime de 75 de metri, a fost lansat deja la apă şi urmează să-l aliniem. Totodată, va fi amenajat un alt ponton, mai mic, unde vor sta bărcile de start şi se va pleca în 100 mph Club şi Match Race, programul umanitar pe care îl derulăm în timpul evenimentului. Zona hospitality a fost deja amenajată, au început să se instaleze corturile şi restaurantele echipelor. Cu siguranţă, pînă joi totul va fi gata”, a declarat Ionuţ Barbu, administrator Power Marine. “Este mult mai bine decît anul trecut. Lacul a fost curăţat, s-au scos multe obstacole, iar circuitul a fost mutat mai aproape de mal. La Mamaia se va decide titlul european şi cred că Victory 1 are un mic avantaj, însă Jotun 90 a făcut o cursă fantastică în Norvegia şi am putea asista la o surpriză”, a spus directorul de organizare al Class One World Powerboat Championship, italianul Pasquale Sesana, care a anunţat, în glumă, ce pretenţii mai are de la partea română: “Mai aşteptăm să avem şi o echipă din România, pentru că deja avem aici un Grand Prix foarte bun. Ne aşteaptă cinci ani de colaborare bună atît pentru România, cît şi pentru noi”.


După ce vineri au sosit la Mamaia cele două ambarcaţiuni de start ale Class One Romanian Grand Prix, sîmbătă au ajuns în oraşul de la ţărmul mării şi primele ambarcaţiuni de curse, Qatar 96 şi Jotun 90. “Anul trecut ne-am simţit foarte bine aici şi sper ca toate echipajele, şi în special Jotun, să facă o cursă bună la Mamaia”, a spus unul dintre membrii staff-ului tehnic ai echipei Ugland Offshore Racing, care deţine Jotun 90. Ambarcaţiunea Jotun 90 a putut fi admirată în weekend de iubitorii sporturilor cu motor în faţa City Park Mall, unde a fost expusă alături de una dintre bărcile de start. Pînă marţi vor sosi la Constanţa toate ambarcaţiunile participante la cel mai important eveniment sportiv din România, Class One Romanian Grand Prix, programat, în perioada 29-31 august, pe Lacul Siutghiol din Mamaia.

Constanţa a intrat în febra pregătirilor pentru cel mai important eveniment sportiv din România, Class One Romanian Grand Prix, programat, în perioada 29-31 august, pe Lacul Siutghiol din Mamaia. După ce vineri au ajuns în oraşul de la ţărmul mării cele două ambarcaţiuni de start, sîmbătă dimineaţa şi-au făcut apariţia şi primele ambarcaţiuni de curse, Qatar 96 şi Jotun 90. Cele două au avut parte de un drum cu peripeţii, amînîndu-şi sosirea cu cîteva ore din cauza unui accident de circulaţie care a blocat traficul în judeţul Hunedoara. “A fost un drum îngrozitor. Şosele sînt foarte proaste şi am fost nevoiţi să ocolim 150 de kilometri pentru a merge mai bine. În plus, din cauza unui accident, am parcurs 20 de kilometri în cinci ore”, s-a plîns unul din membrii staff-ului tehnic ai echipei Ugland Offshore Racing, care deţine Jotun 90. Oboseala şi nervii au dispărut însă în momentul intrării în Constanţa, gîndurile tuturor zburînd la cursa din acest weekend. “Anul trecut ne-am simţit foarte bine aici şi sper ca toate echipajele, şi în special Jotun, să facă o cursă bună la Mamaia. Noi sîntem foarte optimişti, sper să nu avem niciun fel de probleme!”, a adăugat un alt membru staff-ului tehnic de la Ugland Offshore Racing. Clasată pe locul al cincilea în clasamentul din acest sezon după primele patru curse din acest sezon, Jotun 90 a putut fi admirată în weekend de iubitorii sporturilor cu motor în faţa City Park Mall, unde a fost expusă alături de una dintre bărcile de start. Cealaltă ambarcaţiune sosită sîmbătă, Qatar 96, a fost dusă direct la cartierul general al Class One Romanian Grand Prix, stabilit, ca şi anul trecut, pe malul Lacului Siutghiol, în dreptul Hotelului “Rex”. “Au ajuns primele ambarcaţiuni de curse, Qatar 96 şi Jotun 90. Qatar 96 a făcut parte anul trecut din echipa Spirit of Norway, iar acum este a şeicului, împreună cu copilotul său. Aşteptăm şi celelalte ambarcaţiuni pînă marţi, cînd vor veni ultimele bărci participante la concurs. Acestea sosesc din locaţii diferite, Norvegia, Italia sau Germania, după cum a staţionat fiecare după Grand Prix-ul de la Arendal”, a spus Alin Vintilă, project manager Power Marine.


A mai rămas doar 2 zile pînă se va da startul celei de-a doua ediţii Class One Romanian Grand Prix, care se desfăşoară pe Lacul Siutghiol din Mamaia, după ce Constanţa a fost introdusă, de anul trecut, în cel mai important circuit mondial al acestui fel de sport. Pregătirile pentru ca această competiţie să se desfăşoare în condiţii optime, fără niciun fel de incidente, se află în linie dreaptă şi a mai rămas puţin timp pînă cînd ambarcaţiunile îşi vor putea tura motoarele la maximum, în văzul unui public numeros. În urmă cu două săptămîni, lucrătorii de la Apele Române au început tăierea stufului din preajma lacului pentru asigurarea unei bune vizibilităţi, iar ieri s-a început dragarea lacului pentru a-l pregăti de cursa care va avea loc în perioada 29-31 august. Potrivit declaraţiilor managerului de proiect Power Marine, Alin Vintilă, s-au scos obstacole din lac de pe tot traseul cursei, care însumează doi kilometri. În total, plăcile din beton cu greutate între 10 şi opt tone, scoase din Lacul Siutghiol, totalizează 72 de tone. „Pentru o măsură de siguranţă în plus atît pentru concurs, cît şi pentru agrement, am hotărît să scoatem obstacolele din apă pe o rază de doi kilometri”, a declarat managerul de proiect Power Marine. Pregătirile pentru cea de-a doua ediţie a Class One Romanian Grand Prix au început încă de la terminarea concursului de anul trecut. Cea mai importantă măsură luată în acest an pentru siguranţa cursei constă în scoaterea tuturor obstacolelor din lac. Prin Class One Grand Prix, Mamaia a intrat în circuitul fabulos al sportului alături de oraşe precum Atena (Grecia), Arendal şi Oslo (Norvegia), El Alamein (Egipt), Doha (Qatar) sau Dubai (Emiratele Arabe Unite). „A fost cea mai bună cursă din viaţa mea”, declara, anul trecut, la Mamaia, Arif Saif Al Zafeen - Victory 77, părere împărţită şi de colegul său Jean-Marc Sanchez, cu care a reuşit să cîştige titlul european în sezonul său de debut în Class 1.


In aceasta vara se va organiza pentru al doilea an consecutiv in statiunea Mamaia, o etapa din campionatul international de ambarcatiuni de mare putere, Class One World Powerboat Championship. Editia de anul trecut a fost caracterizata drept un succes notabil atat de participanti cat si de public.
Intre 29 si 31 august 2008 sunt asteptati la Mamaia aproape jumatate de milion de spectatori care vor asista la o noua etapa din cea mai spectaculoasa intrecere nautica de pe planeta.

Programul Class One Romanian Grand Prix 2008

Vineri - 29 august 2008
- Antrenamentul oficial - Ambarcațiunile sunt lansate la apă cu cele 2 macarale de 90 respectiv 70 de tone urmand o sesiune de antrenament de 2 ore
- Parada ambarcaţiunilor pe străzile Constanței
- Prezentarea echipelor pe scena din Piațeta Cazino Mamaia
- Petrecerea de bun venit

Sambata - 30 august 2008
- Antrenament pentru Pole Position - Reglaje la motor, schimburi de elice, lansare la apă și pana la 9 tururi de circuit - totul pentru pregatirea pole position - ului
- Demonstrații si spectacole pe apa si in aer
- Pole Position - Sesiunea de calificari dureaza 90 min. fiecare ambarcațiune fiind obligată sa execute minim 2 tururi de circuit, dar nu mai mult de 4.

Duminică - 31 august 2008
- Antrenament pentru cursă - Ultima ocazie pentru a testa ambarcațiunile inaintea cursei
- Demonstrații si spectacole pe apa si in aer
- Romanian Grand Prix - CURSA
- Decernarea premiilor – Piațeta Cazino Mamaia
- Petrecerea de rămas bun


Renumitul actor constănţean Jean Constantin, cu o carieră strălucitoare atît în teatru, cît şi în film, împlineşte, astăzi, vîrsta de 80 de ani. Născut la Techirghiol, actorul şi-a făcut debutul pe scena secţiei de estradă din cadrul Teatrului de Stat Fantasio. Actor dăruit cu har pentru genul de estradă, actorul a jucat şi în comedia muzicală „Săracu’ Gică“ (record de reprezentaţii), pusă în scenă de Ion Maximilian, dar şi în producţii ale teatrului dramatic: „Chiriţa în provincie“ – Guliţă. În acea perioadă, pe scena teatrului constănţean, Jean Constantin şi Gelu Manolache formau un cuplu extrem de popular. A jucat şi în spectacolul Teatrului Naţional, „O scrisoare pierdută“, fiind distribuit de Radu Beligan. De pe scena Teatrului de revistă Fantasio, talentul marelui actor a fost remarcat de regizori importanţi din cinematografie: Sergiu Nicolaescu, Mircea Drăgan sau Geo Saizescu. Greu de uitat este rolul său, „Gică Hau-Hau“, din filmul de debut „Procesul alb“, în regia lui Iulian Mihu (1965), unde i-a avut ca parteneri pe Toma Caragiu şi Gheorghe Dinică. Rolurile cu registru comic, în pelicule de succes precum „BD la munte şi la mare“ „BD în alertă“, „Toate pînzele sus!“ ( Ismail) sau „Nea Mărin miliardar“, i-au adus celebritatea.

În urmă cu doi ani, regizorul Cătălin Mitulescu l-a distribuit în drama „Cum mi-am petrecut sfîrşitul lumii“. Rolul cu rezonanţe dramatice, „Unchiul Florică“, a demonstrat că Jean Constantin este un actor complet. Cele mai recente filme în care a jucat acest maestru al comediei sînt „Roming“ de Jiri Vejdelek (2007) şi „Supravieţuitorul“, în regia lui Sergiu Nicolaescu.

Ca o recunoaştere a valorii sale, Consiliul Director al Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România i-a acordat, în 2003, o clachetă de aur şi o medalie jubiliară „Magna cum Laudae“. UNITER i-a acordat premiul special pentru Teatru de Revistă, iar în cadrul ediţiei a doua a premiilor Gopo, Jean Constantin a primit premiul Gopo pentru întreaga activitate. Secretarul literar al Teatrului de revistă „Fantasio“, de la acea vreme, Jean Badea, a scris, în 1998, biografia artistică „Omul care aduce hazul, dedicată marelui actor Jean Constantin.


Regional Air Services - Aerodrom Tuzla si Catapulta Records va invita pe 23-24 august pe terasa Laguna din Portul Mangalia la un eveniment aviatic si muzical exceptional - Tuzla Fly In, 2008, organizat cu sprijinul Primariei Mangalia si al Consiliului Judetean Constanta.

Aflat la a treia editie, Tuzla Fly In este, in primul rand, un spectacol de acrobatie aeriana de cea mai buna calitate. Noutatea pe care o ofera publicului aerodromul Tuzla in acest an este colaborarea cu cei de la Catapulta Records, care vor oferi, sambata, incepand cu orele 19. 00 un concert electrizant chiar pe plaja Laguna din Mangalia - in zona de survol si acrobatie a aeronavelor.

Intre aceste demonstratii, spectatorii pot aplauda parada aeronavelor Regional Air Services, formata din avioane de tip AN2, DA 20 (katana) si DA 40, BN 2, Piper PA 34, Wilga si Cessna 182 si performantele parasutistilor de la Aerodromul Tuzla, coordonati de instructorul Adrian Constandache.

Incepand cu orele 19.00, cei de la Catapulta Records vor transforma plaja in club in aer liber, iar pe scena Fly In, instalata chiar pe nisip, vor urca Timpuri Noi, Nightlosers si Luna Amara.


Primul festival din Romania dedicat fenomenului world music are loc in aceasta vara la Mamaia. Daca vreti sa ascultati muzica de inspiratie traditionala de pe 5 continente sunteti asteptati in cele 3 zile de festival sa descoperiti muzica si traditiile Spaniei, Portugaliei, Azerbaidjanului, Indiei, Nigerului si Americii Latine. Salsa, flamenco, jazz, rock, pop, toate cu influente etno vor rasuna pana seara tarziu in Piateta Casino din Mamaia.

Festivalul World Music Mamaia 2008 este organizat de Dynamic Art Management in colaborare cu Primaria Municipiului Constanta si isi propune sa devina o manifestare culturala proeminenta, cu o prezenta periodica in cea mai renumita statiune a litoralului romanesc.

Concertele au loc incepand cu ora 20.30 in Piateta Casino din Mamaia si se desfasoara dupa urmatorul program: 27 august - Maria Joao din Portugalia si Duquende din Spania; 28 august - Sveda Alekperzadeh din Azerbaidjan si Grupul Madras Special din India; 29 august - Etran Finatawa din Niger si Mercadonegro din America Latina.


Pentru prima oara in Romania, Arash va sustine un concert live in Club Bamboo Mamaia pe 22 august 2008. Concertul va incepe dupa ora 23:30. Intrarea libera! Eveniment sustinut de Radio21


Clubul Vision din Neptun-Olimp ne anunta o noua petrecere pentru inceputul weekend-ului acesta, astfel vineri 15 august cei care vor merge in Vision se vor intalni cu DJ Dolls si Fantasy Showgirls.


Startul rundei finale a Olimpiadei Oamenilor Obişnuiţi se va da sâmbătă, 16 august, pe plaja din Costineşti. Înscrierile se fac fie pe site-ul competiţiei, fie la Costineşti, vineri, 15 august.

Olimpiada Oamenilor Obişnuiţi este prima competiţie dedicată sporturilor neobişnuite, practicate aproape zilnic de fiecare. Poate participa oricine se „antrenează“ frecvent pentru probe ca alergatul după autobuz, sprint prin aglomeraţie, aruncarea cu grapefruit la distanţă sau întrecerea cu cărucioarele de cumpărături.
Competiţia de sâmbătă, de la Costineşti, este ultima etapă din seria calificărilor pentru Olimpiada Oamenilor Obişnuiţi. Următoarea fază a competiţiei va reuni, la Bucureşti, pe 30 august, câştigătorii din ţară ai tuturor probelor.
Pentru a putea participa la acest eveniment special dedicat oamenilor obişnuiţi, „sportivii“ vieţii de zi cu zi se pot înscrie fie pe site-ul www.ooo2008.ro, fie mergând cu buletinul sau cartea de identitate vineri, 15 august, între orele 15 şi 20, pe plaja de la Costineşti.
Peste 20 de probe se vor organiza pe parcursul întregii zile, cu începere de la ora 10. Nu vor lipsi sprint cu câinele în lesă, sprint în şlapi (pentru băieţi) şi pe tocuri (pentru fete), săritura peste baltă, săritura triplă la groapa de noroi, aruncarea discului de frisbee, cursa cu bicicleta cu pană pe spate, ridicarea frigiderului vechi, ridicarea pungilor de cumpărături, săritura în apă, înot printre mame cu copii, înot cu colacul, cu aripioare gonflabile, cu saltea pneumatică, tragere la ţintă cu cornete sau cu arcul de nuiele. Fiecare probă va dura aproximativ 15 minute, va avea 8 concurenţi, iar un concurent poate participa la maximum 3 probe. Energia şi distracţia participanţilor vor fi principalele criterii de jurizare.
Premirea campionilor de la Costineşti se va face pe loc, iar câştigătorul locului întâi al fiecărei probe va primi 500 lei. Toţi participanţii clasaţi pe podium vor câştiga sucuri, diplome şi medalii.
Fiecare ocupant al locului întâi la probele din această rundă va fi automat calificat în marea finală, ai cărei câştigători vor primi 3.000 lei (locul întâi), 1.000 lei (locul doi) şi 500 lei (locul trei).




În acest weekend, iubitorii muzicii latino vor avea parte de un eveniment deosebit, care se va desfăşura în piaţeta Cazinoului din staţiunea Mamaia. Manifestarea, intitulată „Mamaia Salsa Festival”, va cuprinde show-uri de muzică şi dans, workshop-uri şi seri de party.

Constănţenii, dar şi turiştii aflaţi pe litoral, în perioada 14-17 august, vor avea ocazia să vadă urcînd pe scenă artişti de la şcoli de dans de renume mondial printre care „Salsa Dance Squad”, condusă de Eric Lalta, cel mai mare coregraf al momentului şi scenarist al mai multor show-uri de salsa promovate în întreaga lume. Tot aici va putea fi admirată şi trupa „Latin Black”, formată din dansatori italieni şi cubanezi, în frunte cu Seo Fernandez, un tînăr care a revoluţionat conceptul de dans si acrobaţie. Pe scenă vor urca şi Txiky & Sabrina, doi tineri din Spania şi, respectiv, Argentina, care s-au numărat printre elevii lui Fernando Sosa, cel mai mare dansator de salsa.

De asemenea, pe scenă vor mai urca şi artişti de la şcolile de dans din ţară.

Show-urile vor avea loc vineri seară, începînd cu ora 22.00 şi sîmbătă, începînd cu ora 21.00. Accesul publicului la spectacole este liber.


După doar două luni de cînd cei mai puternici români s-au întrecut pe malul mării pentru titlul de ”Strong Man”, concursurile de forţă revin la Constanţa. Spre deosebire de ”Strong Man Mamaia 2008”, de această dată este vorba despre o etapă din celebra competiţie internaţională ”World’s Strongest Man”. Pentru a demonstra că nu pot muta doar “munţii din loc”, ci şi că pot obţine o şansă la titlul deţinut de atîtea ori de legendarul Mariusz Pudzianowski, sportivii vor ridica tone de fier, se vor lupta cu camioanele şi vor plimba anvelopele gigant. Concursul ”Baumit Strongman Champions League 2008” este organizat de companiile Fade In şi Power Marine, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa şi este supervizat de International Federation Strong Athelets (federaţia internaţională de specialitate - n.r.). ”World’s Strongest Man” este o competiţie care a debutat în 1977, iar în ţările cu mare tradiţie în acest sport se organizează anual un concurs la care participă cei mai buni sportivi ai lumii. Concurenţii sînt sportivi compleţi, putînd face faţă probelor care implică atît calităţi de forţă, cît şi atletice. Sportivii, cu o medie de înălţime de 1,92 m şi de greutate de 135 kg sînt, de regulă, foşti halterofili. Practic, la ”Baumit Strongman Champions League 2008” se vor alinia zece dintre cei mai puternici oameni din lume, într-un concurs de forţă şi măiestrie sportivă. Pe lîngă lituanianul Zydrunas Savickas, Agris Kazelniks - Letonia, Igor Pedan - Rusia, Jarno Hams - Olanda, Simon Sulaiman - Siria, Oleksandr Lashyn - Ucraina. Anders Johanson - Suedia, Zsolt Szabo - Ungaria şi Zaman Zdravko - Bulgaria, la concurs participă şi celebrul sîrb Ervin Katona. În mod excepţional, la start se află şi sportivul constrănţean Vladimir Mitea, în vîrstă de 35 de ani. Acesta a primit un wildcard de la federaţia internaţională şi are şansa de a debuta într-un concurs internaţional de o asemenea anvergură. Evenimentul ”Baumit Strongman Champions League 2008” se desfăşoară pe 15 şi 16 august, începînd cu orele 16.00, în zona dintre Telegondolă şi ”Aqua Magic”.


După ce a străbătut România în lung şi-n lat, din Banat şi Transilvania, pînă în Moldova şi apoi Oltenia, cel mai mare circ acvatic din lume se „dă în spectacol” şi la Constanţa. Povestea Circulului “Acquatico Bellucci”, începută undeva pe la 1.800, într-un mic cartier din Roma, dar mai ales a artiştilor pentru care viaţa este întotdeauna ca o cuşcă cu rechini sau crocodili, impresionează nu doar la capitolul reprezentaţie. Amplasat într-un cort în Satul de Vacanţă, unde artiştii acrobaţi din Italia surprind la fiecare spectacol cu numere unice de dresaj cu crocodili de Nil, pinguini, hipopotami sau şerpi veninoşi, circul acvatic dă o adevărată lecţie de umanitate. Impresionaţi de tragediile prin care trec victimele inundaţiilor din Moldova şi Maramureş, conducerea circului “Acquatico Bellucci” a decis să întindă o mînă de ajutor celor atît de loviţi de furia apelor. “Vrem să acordăm sprijinul nostru financiar celor care au rămas fără case, dar şi să sensibilizăm opinia publică în această problemă. Noi am mai fost în turnee naţionale în România, inclusiv în Moldova, astfel că de multe ori am susţinut poate spectacole în faţa celor loviţi de inundaţii. Avînd în vedere că oriunde am fost în această ţară, ne-am simţit foarte bine, nu puteam rămîne indiferenţi la ceea ce se întîmplă cu aceşti oameni. Am hotărît ca, pe 14 august, la ora 18.00, să susţinem un spectacol pentru sinistraţi. Este vorba de cel puţin 10.000 de lei, banii care vor ajunge cu siguranţă la sinistraţi”, a declarat unul dintre artiştii circulului, Emilio Savio.



În premieră europeană, la Constanţa s-a deschis ieri ChocoArt, un Atelier de Ciocolată made by Silvian Miron. Unic în Europa prin adresabilitate, atelierul lui Silvian, o adevărată fabrică de ciocolată, este întruchiparea vie a visului oricărui copil. La Atelierul de Ciocolată, singura grijă a micuţilor este să se… murdărească, fireşte, într-un spirit creator. Mesajul lui Silvian către părinţi? „Lăsaţi copiii să se murdărească cu ciocolată. Nu mai fiţi stresaţi, are cine să cureţe!”. Astfel, în contextul susţinerii creativităţii, în ceea ce-i priveşte pe copii şi al dezinhibării, în ceea ce-i priveşte pe adulţi, Silvian oferă, pentru cîteva momente, un spaţiu de poveste, în care fiecare copil se transformă într-un mic cofetar şi unde, după pofta inimii, poate pune în practică cele mai trăznite idei. Pentru protejarea hainelor micilor creatori (şi a nervilor părinţilor), Silvian pune la dispoziţie un pachet în valoare de 15 lei, ce include, pe lîngă „echipamentul” necesar în atelier (şorţ şi bonetă de cofetar) şi materialele consumabile pentru a putea modela în ciocolată, şi o prăjitură şi un suc. Pentru adulţi, Silvian a pregătit momente de neuitat, invitîndu-i să lase la o parte părerile preconcepute şi să se delecteze cu „asocierea desăvîrşită a două culturi, ce poate satisface cele mai exigente gusturi, o combinaţie extraordinară”, vin roşu sorbit dintr-o cupă de ciocolată amăruie. Momentul acesta este semnat Sergiu Nedelea, unul dintre cei mai prestigioşi sommelieri români. Doamnele au posibilitatea de a proba celebrele rochii de ciocolată, creaţii ale lui Silvian, premiate la concursuri internaţionale, iar domnii, spre propriul deliciu, pot face fotografii cu un manechin de... ciocolată.

Silvian & The Chocolate Factory
Chocolate Land”, ţara de vis a ciocolatei este găzduită într-un spaţiu special amenajat şi rezervat acestui scop în noua clădire Silvian de pe B-dul I.G. Duca, nr. 73, din Constanţa, zona Casa de Cultură. Maestrul Silvian Miron, fondatorul brandului Silvian şi singurul profesionist român membru în Uniunea Internaţională a Patiserilor, Cofetarilor şi Preparatorilor de îngheţată şi totodată, singurul român care a primit Trofeul de aur „Arch of Europe”, pentru excelenţă şi prestigiu antreprenorial, acordat de organizaţia internaţională Business Initiative Directions este iniţiatorul acestui proiect care face parte, începînd de ieri, din... circuitul turistic internaţional! „Am intrat pe harta de ciocolată a Europei. Această iniţiativă nu face decît să deschidă încă o poartă înspre şi dinspre Constanţa şi să ofere turiştilor încă o posibilitate originală de a-şi petrece timpul”, este de părere preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului „Litoral”, Corina Martin. Inaugurarea ChocoArt a beneficiat de prezenţa lui Jean Francois Arnaud, directorul tehnic al Şcolii Naţionale Superioare de Patiserie, Cofetarie, Ciocolaterie şi Preparare a Îngheţatei din Franţa, care a sosit în România special pentru acest eveniment. "ChocoArt este un proiect de suflet, o premieră pentru România şi un nou element important pe harta turistică a litoralului, care ar putea astfel să atragă mai mulţi vizitatori şi în afara sezonului de plajă. Copiii şi ciocolata au o legătură specială, iar la ChocoArt le împlinim multora un vis - acela de a se juca cu ciocolată fără să fie certaţi de părinţi. Avem tratament special şi pentru adulţi, pentru că, la urma urmei şi ei sunt doar nişte copii puţin mai mari. Vizitatorii vor putea pleca de la ChocoArt şi cu amintiri pe hîrtie, pentru că va exista posibilitatea de a se realiza fotografii inedite”, a explicat Silvian. În viitorul apropiat, el va deschide noul spaţiu de cofetărie, mult mai mare, urmînd să se extindă şi în alte zone din ţară, posibil şi în Bucureşti. „Silvian va lansa şi noi game de prăjituri şi torturi, fiind altfel decît o cofetărie obişnuită”, a mai dezvăluit Silvian Miron.
ChocoArt, proiect unic în Europa şi care reprezintă prima iniţiativă a unui brand autohton de a introduce în circuitul turistic un astfel de spaţiu neconvenţional, va fi deschis zilnic pentru cîteva ore, programul fiecărei săptămîni urmînd să fie disponibil pentru consultare pe www.chocoart.ro. Se vor putea face, de asemenea, programări pentru grupuri, inclusiv în afara programului afişat săptămînal pe website. În costul taxei de intrare vor fi incluse toate facilităţile pe care Chocoart le poate oferi publicului, demonstraţii live de Artă din ciocolată realizate de Silvian Miron chiar în faţa publicului - precum şi lecţii pentru cei interesaţi, specialişti în arta modelării ciocolatei explicînd cum se realizează procedeele de turnare, modelare şi sculptare a ciocolatei.


Vineri, 22 august, ora 19.00, in parcarea centrului comercial TOM-CAREFFOUR are loc evenimentul Extreme Moto Stunts Show, un spectacol de cascadorie moto. Evenimentul este prezentat de Razvan Popescu, vedeta Radio21, iar ALEX va sustine un concert.


Apreciatul designer Cătălin Botezatu va reveni, în acest weekend, la Constanţa, pentru a prezenta publicului de la malul mării, în cadrul „Nopţilor Albe” organizate de City Park Mall, două dintre colecţiile sale cele mai recente. Evenimentul se va desfăşura mîine seară, cu începere de la ora 20.30.

Designerul va prezenta publicului colecţia haute couture „Fly” şi cea de lenjerie intimă pentru bărbaţi, „Ice”, ambele lansate de curînd, în cadrul Summer Fashion. Show-ul semnat Cătălin Botezatu va fi precedat de cîteva colecţii ale unor brand-uri precum „Mondo”, „Cellini”, „Debenhams”, „La Senza”, „Yokko” şi „Meli Melo”.

Cătălin Botezatu a reuşit, prin munca sa, prin creaţiile sale originale, să fie un adevărat „ambasador” al României, promovînd imaginea ţării noastre în întreaga lume. De numele marelui creator se leagă show-uri şi prezentări de modă la Las Vegas, la Windock, în Namibia, la Sun City în Africa de Sud, la Chişinău, Moscova, Budapesta, Ibiza, Roma, dar şi în alte mari oraşe ale lumii.

De asemenea, tot mîine seară, Cătălin Botezatu va lansa colecţia „Be Faboulos”, în clubul „Bamboo” din staţiunea Mamaia.


Urmeaza o noua etapa McDonald’s Streetball! Te invitam in perioada 16-17 august in Parcarea TENIS CLUB IDU din Mamaia sa participi la spectacol. Inscrieri pana pe 14 august la tel. 021.211.66.33/ 34 sau 35 sau la adresa de email evenimente@sportimage.ro, la una din cele 3 categorii: pana in 14 ani, 14 – 18 ani si peste 18 ani (fete si baieti). Pe langa turneele de 3 la 3, se vor organiza dunkuri, 3 puncte, libere si freestyle, precum si concursuri cu publicul.

Fiecare echipa trebuie sa contina 3 jucatori (optional si o rezerva). Intr-o echipa nu poate juca mai mult de un jucator profesionist din Divizia A. Turneul ajunge in acest an in 12 orase: Mamaia, Brasov, Pitesti, Iasi, Bacau, Timisoara, Cluj-Napoca, Baia Mare, Ploiesti, Arad, Bucuresti si Craiova.

Organizator: Sport Image Group cu sprijinul DJS Constanta si Primariei Municipiului Constanta.

Constanta, mai exact statiunea Mamaia, va fi gazda, in perioada 29-31 august, a celei de-a doua editii a Class One Romanian Grand Prix. Avand in vedere ca printre iubitorii de viteza pe apa se numara si cateva figuri importante ale lumii arabe, nu putem decat sa asteptam iminentul spectacol cu barci pe Lacul Siutghiol si sa numaram, in paralel, cheltuielile pe care printii ori seicii arabi le fac pe litoralul romanesc. Astfel, chiar la sfarsitul saptamanii trecute, un arab sosit pe litoral cu gandul la Class One Romanian Grand Prix a cheltuit nu mai putin de 50.000 de euro la o masa, intr-o singura seara. Performanta arabului s-a „consumat” la clubul Bamboo din statiunea Mamaia, iar daca suma vi se pare de-a dreptul fabuloasa, ei bine, este de retinut ca rezervarea unei mese in localul amintit reprezinta o experienta financiara destul de piperata, iar doar o sampanie poate costa si 1.000 de euro. De fapt, in Bamboo, care este un club de super-fite, cea mai prapadita masa face consumatie de 1.000 de euro, insa niste arabitoi care au vrut la sfarsitul saptamanii sa se dea cu adevarat mari, unul dintre ei dandu-se chiar print arab, nu s-au zgarcit, „spargand” aproape 50.000 de euro intr-o singura noapte. Consumatia a constat in 10 sticle de sampanie Cristal – a cate 1.000 de euro bucata, alaturi de alte nimicuri considerate delicatesuri. Si cand te gandesti ca unii nu au bani de o paine!


Duminica, 10 august DJ Project revin in Club XXI din Mamaia pentru un nou concert live.


Loredana Groza revine in clubul Bamboo din Mamaia pentru a sustine un nou concert. Ea a fost invitata clubului si pe data de 2 mai, cand a cantat in cadrul festivitatii de deschidere a clubului.


Vineri, 8 august, in club La Mania soseste Jay Haze care va intra la pupitru de mixaj dupa warmup-ul lui Sepp. Sambata, 9 august, Sharam de la Deep Dish este asteptat si el in La Mania dupa warmp-ul lui Kid Chriss.


Clubul Gossip Mamaia ii are ca invitati speciali la pupitrul de mixaj pe Rosario Internullo si Adrian Eftimie pe data de 8 august. Cei doi formeaza impreuna Two Crazy Bastards, un duo nebun format la One FM.


Iubitorii ritmurilor latino vor avea ocazia să se bucure, peste doar cîteva zile, de un regal de muzică şi dans, în cadrul „Romanian Salsa Festival”. Evenimentul se va desfăşura în perioada 4-10 august, în staţiunea Mamaia, fiind organizat de Asociaţia Afrolatino Productions şi Wilmark Academia de Baile. La festival vor lua parte artişti de renume internaţional: Albert Torres, cel mai mare promoter de salsa din lume, Edwin Rivera, actor, performer şi coregraful filmului „El Cantante” care îi are ca protagonşti pe Jennifer Lopez şi Marc Anthony, „Los Pambos”, cel mai renumit grup de performeri de salsa din estul Europei, Pablo şi Diana, campioni ai Spaniei la „Salsa Cabaret”, cel mai spectaculos stil de salsa, Papa Rumba, producător al „Danzarte Castellon”, „Mundo Latino”, cel mai cunoscut grup de salsa din Turcia, şi „Caiman’s Band”, grup format din Sonia Pérez Hernández (Cuba), Leo Martis (Olanda), Romulo Rodriguez (Cuba), Otto de Graaf (Olanda) şi Pierluigi Pompei (Italia). „Noi cîntăm în stil cubanez tradiţional, folosind instrumentaţia caracteristică: trompetă, ansamblu de tobe de diferite marimi şi înălţimi la care se cîntă cu mîinile, bass acustic, chitară, Cuban tres şi vocal. Am început cu muzica clasică cubaneză, ca orice formaţie tradiţională care interpretează acest tip de muzică. De-a lungul anilor, am început să ne compunem cîntecele şi să adăugam propriul condiment modern, fără a pierde legăturile cu tradiţia. Ceea ce a rezultat a fost o versiune foarte dansantă a tradiţionalului Son pe ritmuri de salsa. Muzica noastră prinde contur cu fiecare pas. Pe parcursul repetiţiilor, în studio şi pe scenă, fiecare membru al formaţiei adaugă o uşoară nuanţă, bătaie sau notă”, au declarat componenţii grupului „El Caiman”, care se vor afla pentru prima dată în România.

Romanian Salsa Festival” este singura competiţie de gen din ţară, acreditată să trimită o pereche de dansatori la campionatul mondial, organizat anual, în Statele Unite ale Americii. Evenimentul se bucură de aprecierea atît a fanilor genului, cît şi a marelui public. Prin prezenţa invitaţilor de talie internaţională, finala concursului va fi un spectacol de clasă, făcînd cunoştinţă publicului din România cu vedete ale dansului şi muzicii afro-latino.


După ce a făcut un tur al Europei şi a vizitat peste 20 de oraşe europene, trecînd prin ţări ca Germania, Grecia, Polonia sau Spania, Barul din Gheaţă şi-a deschis, ieri, porţile şi pentru constănţeni, în Portul Tomis, zona Poarta 1. În perioada 1-5 august, între orele 15.00 şi 20.00, constănţenii cu vîrsta peste 18 ani vor avea ocazia de a vizita o locaţie inedită şi de a savura bere într-un decor cu totul special, la o temperatură de -8 grade Celsius.

Barul din Gheaţă pe roţi este marea surpriză a campaniei „Heineken Served Extra Cold” de anul acesta: un camion minune care oferă o experienţă memorabilă a berii Heineken, într-o atmosferă surprinzătoare, desprinsă, parcă, dintr-un film SF. La intrarea în bar, vizitatorii vor primi o căciulă şi o haină călduroase. Astfel echipaţi, vor trece apoi prin toate camerele extra cold. Ultima cameră, cea care stîrneşte cele mai multe poveşti, este camera de răcire, unde vizitatorii pot savura un Heineken Extra Cold, la o temperatură de –8 grade Celsius.

În România, turul „Heineken Served Extra Cold” a început ieri, la Constanţa şi va continua la Cluj (8 - 11 august), Timişoara (14 - 17 august) şi Bucureşti (21 - 24 august).