Startul rundei finale a Olimpiadei Oamenilor Obişnuiţi se va da sâmbătă, 16 august, pe plaja din Costineşti. Înscrierile se fac fie pe site-ul competiţiei, fie la Costineşti, vineri, 15 august.

Olimpiada Oamenilor Obişnuiţi este prima competiţie dedicată sporturilor neobişnuite, practicate aproape zilnic de fiecare. Poate participa oricine se „antrenează“ frecvent pentru probe ca alergatul după autobuz, sprint prin aglomeraţie, aruncarea cu grapefruit la distanţă sau întrecerea cu cărucioarele de cumpărături.
Competiţia de sâmbătă, de la Costineşti, este ultima etapă din seria calificărilor pentru Olimpiada Oamenilor Obişnuiţi. Următoarea fază a competiţiei va reuni, la Bucureşti, pe 30 august, câştigătorii din ţară ai tuturor probelor.
Pentru a putea participa la acest eveniment special dedicat oamenilor obişnuiţi, „sportivii“ vieţii de zi cu zi se pot înscrie fie pe site-ul www.ooo2008.ro, fie mergând cu buletinul sau cartea de identitate vineri, 15 august, între orele 15 şi 20, pe plaja de la Costineşti.
Peste 20 de probe se vor organiza pe parcursul întregii zile, cu începere de la ora 10. Nu vor lipsi sprint cu câinele în lesă, sprint în şlapi (pentru băieţi) şi pe tocuri (pentru fete), săritura peste baltă, săritura triplă la groapa de noroi, aruncarea discului de frisbee, cursa cu bicicleta cu pană pe spate, ridicarea frigiderului vechi, ridicarea pungilor de cumpărături, săritura în apă, înot printre mame cu copii, înot cu colacul, cu aripioare gonflabile, cu saltea pneumatică, tragere la ţintă cu cornete sau cu arcul de nuiele. Fiecare probă va dura aproximativ 15 minute, va avea 8 concurenţi, iar un concurent poate participa la maximum 3 probe. Energia şi distracţia participanţilor vor fi principalele criterii de jurizare.
Premirea campionilor de la Costineşti se va face pe loc, iar câştigătorul locului întâi al fiecărei probe va primi 500 lei. Toţi participanţii clasaţi pe podium vor câştiga sucuri, diplome şi medalii.
Fiecare ocupant al locului întâi la probele din această rundă va fi automat calificat în marea finală, ai cărei câştigători vor primi 3.000 lei (locul întâi), 1.000 lei (locul doi) şi 500 lei (locul trei).