În premieră europeană, la Constanţa s-a deschis ieri ChocoArt, un Atelier de Ciocolată made by Silvian Miron. Unic în Europa prin adresabilitate, atelierul lui Silvian, o adevărată fabrică de ciocolată, este întruchiparea vie a visului oricărui copil. La Atelierul de Ciocolată, singura grijă a micuţilor este să se… murdărească, fireşte, într-un spirit creator. Mesajul lui Silvian către părinţi? „Lăsaţi copiii să se murdărească cu ciocolată. Nu mai fiţi stresaţi, are cine să cureţe!”. Astfel, în contextul susţinerii creativităţii, în ceea ce-i priveşte pe copii şi al dezinhibării, în ceea ce-i priveşte pe adulţi, Silvian oferă, pentru cîteva momente, un spaţiu de poveste, în care fiecare copil se transformă într-un mic cofetar şi unde, după pofta inimii, poate pune în practică cele mai trăznite idei. Pentru protejarea hainelor micilor creatori (şi a nervilor părinţilor), Silvian pune la dispoziţie un pachet în valoare de 15 lei, ce include, pe lîngă „echipamentul” necesar în atelier (şorţ şi bonetă de cofetar) şi materialele consumabile pentru a putea modela în ciocolată, şi o prăjitură şi un suc. Pentru adulţi, Silvian a pregătit momente de neuitat, invitîndu-i să lase la o parte părerile preconcepute şi să se delecteze cu „asocierea desăvîrşită a două culturi, ce poate satisface cele mai exigente gusturi, o combinaţie extraordinară”, vin roşu sorbit dintr-o cupă de ciocolată amăruie. Momentul acesta este semnat Sergiu Nedelea, unul dintre cei mai prestigioşi sommelieri români. Doamnele au posibilitatea de a proba celebrele rochii de ciocolată, creaţii ale lui Silvian, premiate la concursuri internaţionale, iar domnii, spre propriul deliciu, pot face fotografii cu un manechin de... ciocolată.

Silvian & The Chocolate Factory
Chocolate Land”, ţara de vis a ciocolatei este găzduită într-un spaţiu special amenajat şi rezervat acestui scop în noua clădire Silvian de pe B-dul I.G. Duca, nr. 73, din Constanţa, zona Casa de Cultură. Maestrul Silvian Miron, fondatorul brandului Silvian şi singurul profesionist român membru în Uniunea Internaţională a Patiserilor, Cofetarilor şi Preparatorilor de îngheţată şi totodată, singurul român care a primit Trofeul de aur „Arch of Europe”, pentru excelenţă şi prestigiu antreprenorial, acordat de organizaţia internaţională Business Initiative Directions este iniţiatorul acestui proiect care face parte, începînd de ieri, din... circuitul turistic internaţional! „Am intrat pe harta de ciocolată a Europei. Această iniţiativă nu face decît să deschidă încă o poartă înspre şi dinspre Constanţa şi să ofere turiştilor încă o posibilitate originală de a-şi petrece timpul”, este de părere preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului „Litoral”, Corina Martin. Inaugurarea ChocoArt a beneficiat de prezenţa lui Jean Francois Arnaud, directorul tehnic al Şcolii Naţionale Superioare de Patiserie, Cofetarie, Ciocolaterie şi Preparare a Îngheţatei din Franţa, care a sosit în România special pentru acest eveniment. "ChocoArt este un proiect de suflet, o premieră pentru România şi un nou element important pe harta turistică a litoralului, care ar putea astfel să atragă mai mulţi vizitatori şi în afara sezonului de plajă. Copiii şi ciocolata au o legătură specială, iar la ChocoArt le împlinim multora un vis - acela de a se juca cu ciocolată fără să fie certaţi de părinţi. Avem tratament special şi pentru adulţi, pentru că, la urma urmei şi ei sunt doar nişte copii puţin mai mari. Vizitatorii vor putea pleca de la ChocoArt şi cu amintiri pe hîrtie, pentru că va exista posibilitatea de a se realiza fotografii inedite”, a explicat Silvian. În viitorul apropiat, el va deschide noul spaţiu de cofetărie, mult mai mare, urmînd să se extindă şi în alte zone din ţară, posibil şi în Bucureşti. „Silvian va lansa şi noi game de prăjituri şi torturi, fiind altfel decît o cofetărie obişnuită”, a mai dezvăluit Silvian Miron.
ChocoArt, proiect unic în Europa şi care reprezintă prima iniţiativă a unui brand autohton de a introduce în circuitul turistic un astfel de spaţiu neconvenţional, va fi deschis zilnic pentru cîteva ore, programul fiecărei săptămîni urmînd să fie disponibil pentru consultare pe www.chocoart.ro. Se vor putea face, de asemenea, programări pentru grupuri, inclusiv în afara programului afişat săptămînal pe website. În costul taxei de intrare vor fi incluse toate facilităţile pe care Chocoart le poate oferi publicului, demonstraţii live de Artă din ciocolată realizate de Silvian Miron chiar în faţa publicului - precum şi lecţii pentru cei interesaţi, specialişti în arta modelării ciocolatei explicînd cum se realizează procedeele de turnare, modelare şi sculptare a ciocolatei.