Piaţa Cazinoului din Mamaia se anunţă a fi, în seara de 19 iulie, locul de întîlnire pentru amatorii de modă şi muzică. Spectacolul Moda e musica sotto le stelle face un tur de forţă, pentru a prezenta colecţiile haute-couture a şase creatori importanţi ai modei italiene. Un show de modă este întotdeauna spectaculos nu numai prin creaţiile prezentate, ci şi prin ambianţa pe care o propune şi care trebuie să reflecte spiritul şi tematica fiecărei colecţii aşa cum designerul sau creatorul le imaginează. Organizatorii propun ceva mai mult decît o prezentare de modă, momente artistice şi muzicale care să suscite atenţia publicului. Moda îmbină perfect armonia unui spectacol cu precizia unei campanii de promovare, iar parada colecţiilor a l`italiana va include şi prezentarea unei linii vestimentare semnată de o tînără stilistă din România, aleasă în funcţie de nivelul de popularitate şi apreciere.

Nu este întîmplătoare organizarea la Mamaia a acestui eveniment aflat la a treia ediţie: după Bucureşti, în 2006 şi Sibiu, în 2007, acum, în piaţa Cazinoului. Evenimentul, ale cărui drepturi de autor sînt deţinute de ADV Communication, este organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Constanţa, unde s-au găsit resurse şi disponibilitate pentru a pune pe picioare un astfel de proiect de amploare. Spectacolul este co-produs de Televiziunea Română şi se desfăşoară sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucureşti, al Asociaţiei Unipresa România, al Camerei de Comerţ Italiene pentru România, al regiunii Lazio, Sviluppo Lazio şi Alta Roma.

Colecţii de modă evaluate la 900.000 de euro

Cum Italia îşi dispută, în fiecare an, primul loc în topul investitorilor străini în România, organizarea unui eveniment care să exprime soliditatea relaţiilor dintre cele două ţări şi care promovează excelenţa italiană în lume nu reprezintă o surpriză. De altfel, pe lista sponsorilor se numără companii importante italiene, care propun un eveniment de amploare internaţională, inovativ din punct de vedere tehnic şi artistic. Cifrele vehiculate în jurul acestui eveniment sînt impresionante! Articolele vestimentare prezentate în cadrul celor şase colecţii sînt evaluate la 900.000 de euro, cu o asigurare de cîte 14.000 de euro pentru transport în condiţii dintre cele mai sigure la bordul a două tiruri şi trei furgoane, care au adus de la Roma preţioasa încătură.

Un eveniment cu respect faţă de natură
Pentru că un astfel de eveniment presupune un consum foarte mare de energie, Paolo Chighine, reprezentantul Enel România, unul dintre principalii sponsori, a atras atenţia asupra faptului că spectacolul va ţine seamă de respectarea mediului înconjurător. Tot consumul de energie necesar unui astfel de spectacol va fi înregistrat de societatea de certificări R.I.N.A. şi va fi compensat ulterior prin plantarea de copaci şi arbuşti în întreg oraşul.

Moda şi muzica sînt propuse, în acest sfîrşit de săptămînă, atenţiei iubitorilor de frumos, într-un spectacol al cărui moment special va fi prezentarea unei rochii realizate de creatorul de modă Renato Balestra special pentru o actriţă româncă, a cărei identitate va rămîne un mister. Pe podium, rochia, în valoare de 60.000 de euro, va fi purtată de Monica Columbeanu. Prezentarea colecţiilor de haute-couture va fi alternată cu momente artistice susţinute de baletul format din zece persoane al Radiodifuziunii italiene, RAI, de grupul de percuţionişti Drummers şi de cîntăreaţa Nadia Straccia. O audienţă cît mai mare pentru acest spectacol, adaptat la caracteristicile pieţei Cazinoului de la Mamaia de către regizorul Alessandro Mazzini, îi va asigura permanenţa în calendarul evenimentelor culturale şi artistice găzduite de Mamaia.