Staţiunea Mamaia va găzdui, la sfîrşitul acestei luni, cea de-a doua etapă a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, cel mai mare eveniment de gastronomie din ţară, la care sînt aşteptaţi să se întreacă în pregătirea de mîncăruri alese bucătari şi cofetari din mai multe ţări. Potrivit organizatorilor, manifestarea se adresează atît specialiştilor, cît şi amatorilor, concursul fiind alcătuit din două categorii: Mîncăruri Gătite în aer liber şi Preparate culinare reci, fiecare avînd mai multe secţiuni. Se poate concura atît individual, cît şi în echipă, numărul maxim de participanţi pentru o echipă fiind de trei persoane. „Originalitatea concursului constă în modul în care reformulăm ideea de bucătărie. Scoatem bucătarul şi cofetarul în aer liber, îi oferim spectatori, iar el nu trebuie decît să îşi dea frîu liber imaginaţiei, să creeze şi să facă din gătit un spectacol”, a precizat coordonatorul proiectului, Radu Zărnescu.

Manifestarea, organizată de către Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA), se va desfăşura în perioada 27 - 29 iunie, pe terasa Hotelului Flora din staţiunea Mamaia. Aceasta este cea de-a doua etapă a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber 2008, prima etapă avînd loc la Azuga, iar a treia urmînd să se desfăşoare la Gilău, în judeţul Cluj.

sursa: Telegraf