La Constanţa va fi lansat, în jurul datei de 20 august, primul atelier de ciocolată deschis pentru public - ChocoArt - proiect al brandului Silvian, unic în Europa de Sud-Est. ChocoArt are la bază conceptul de „chocolate land" - tărîmul ciocolatei - un spaţiu special amenajat unde părinţii îşi pot aduce copiii „să se joace" cu ciocolată şi pot admira lucrări inedite, realizate în întregime din ciocolată. Potrivit iniţiatorului proiectului, Silvian Miron, Atelierul de ciocolată ChocoArt va permite publicului larg să ia contact cu arta de a modela ciocolata, să vadă cum sînt create piesele din ciocolată, tehnicile şi metodele de lucru utilizate de cofetarii profesionişti. În cadrul ChocoArt, copiii pot încerca, ei înşişi, să modeleze ciocolata, să toarne în forme, să amestece şi să combine ciocolată în diferite culori.

Atelierul ChocoArt va fi deschis la sediul cofetăriei Silvian din Constanţa, situat în zona Casei de Cultură şi va include şi o serie de expoziţii cu cele mai complexe şi spectaculoase lucrări ale maestrului Silvian Miron - specializat internaţional în creaţii din zahăr şi ciocolată. Vizitatorii pot vedea şi chiar proba celebrele rochii din ciocolată din colecţia Silvian sau se pot fotografia în decoruri realizate în întregime din ciocolată.

Proiectul ChocoArt - Atelierul de ciocolată pentru Toţi reprezintă prima iniţiativă a unui brand autohton de a introduce în circuitul turistic un astfel de spaţiu neconvenţional. „Ideea unui atelier al ciocolatei este unul din proiectele la care ţin cel mai mult, pentru că va deschide porţile - pînă acum închise - ale cofetăriei, iar oamenii pot vedea cum se face şi ce înseamnă arta turnării şi modelării ciocolatei. Pe lîngă asta, ChocoArt înseamnă şi experienţe inedite, distracţie, amintiri unice, dar şi un proiect cu totul original atît pentru un brand specializat pe cofetărie/patiserie, cît şi pentru comerţul şi turismul românesc", a declarat Silvian Miron, fondatorul brandului Silvian, care doreşte ca, în scurt timp, să includă ChocoArt în circuitul turistic.

Silvian Miron este singurul profesionist român membru în Uniunea Internaţională a Patiserilor, Cofetarilor şi Preparatorilor de îngheţată şi singurul român care a primit Trofeul de aur „Arch of Europe”, pentru excelenţă şi prestigiu antreprenorial, acordat de organizaţia internaţională Business Initiative Directions.