Silvian, brand recunoscut international in arta fabricarii dulciurilor si in domeniul patiseriei, si Asociatia Culturala Euro Est Alternativ (A.C.E.E.A.), organizatoarea Campionatului International de Gatit in Aer Liber, vor lansa Cupa ChocoArt-Silvian - prima distinctie acordata in cadrul unei competitii de gatit, "creatorilor de dulciuri" din Romania. Cupa va avea un prim castigator in urma etapei de la Constanta. Cupa ChocoArt-Silvian va fi decernata de catre Silvian Miron, fondatorul brandului Silvian - maestru in arta culinara, specializat international in creatii din zahar si ciocolata, singurul profesionist roman membru in Uniunea Internationala a Patiserilor, Cofetarilor si Preparatorilor de inghetata si totodata, singurul roman care a primit Trofeul de aur "Arch of Europe", pentru excelenta si prestigiu antreprenorial, acordat de organizatia internationala Business Initiative Directions.
Etapa Constanta 2008, organizata de catre A.C.E.E.A., va fi gazduita de Hotelul Flora din Mamaia in perioada 27 - 29 iunie 2008 si reprezinta a doua etapa a Campionatului International de Gatit in Aer Liber 2008 - prima etapa avand loc la Azuga, iar a treia urmand sa aiba loc la Gilau, judetul Cluj.